Conferencia de Lucía Freitas ‘Vangarda Primaria. Cociñando o territorio’

12/01/2023

O CISPAC recibe á chef galega, con estrela Michelin, Lucía Freitas. 

O vindeiro luns 23 de xaneiro, o CISPAC recibe a visita da chef compostelá Lucía Freitas, xefa de cociña do restaurante A Tafona, galardoado cunha estrela Michelin 2018, ademais de 2 Soles na Guía Repsol. 

Durante a súa intervención, a chef presentará as principais liñas conceptuais que vertebran o seu traballo, o que ela mesma define como Vangarda Primaria, unha filosofía que tenta poñer en valor na alta cociña o potencial identitario da súa terra, poñendo a mirada no esencial e reivindicando o papel das verdadeiras protagonistas do ecosistema gastronómico galego (produtoras, vendedoras e cociñeiras). 

Así mesmo, presentará o proxecto Amas da Terra, que está a dar os seus primeros pasos e que pretende facer unha homenaxe de xustiza á cadea de valor do sostén da gastronomía de Galicia e de todas as gastronomías do mundo : as mulleres facedoras, produtoras, cociñeiras, gandeiras, mariscadoras, emprendedoras e sabias do rural. 

O evento terá lugar dende as 11:00 h na Aula 10 do Edificio Fontán, Cidade da Cultura,
Santiago. A entrada é libre e de balde, previa confirmación de asistencia no enderezo
cispac.xestion@usc.es

Tamén se poderá seguir en liña na seguinte ligazón:

https://teams.microsoft.com/dl/launcher/launcher.html?url=%2F_%23%2Fl%2Fmeetup-join%2F19%3Ameeting_MWYyZjc4ZDgtMDNlZC00NGY5LThkYjctNWU2NTE1OTUzNzdk%40thread.v2%2F0%3Fcontext%3D%257b%2522Tid%2522%253a%25228f0d452c-b7a4-4964-b810-8c397374477b%2522%252c%2522Oid%2522%253a%25227d89a591-1a3e-49aa-9e8f-4e781869d56a%2522%257d%26anon%3Dtrue&type=meetup-join&deeplinkId=683f034d-c36b-41b2-bb34-13187955ad6f&directDl=true&msLaunch=true&enableMobilePage=true&suppressPrompt=true

Facebook
Twitter