Emilio V. Carral Vilariño

ORCID:0000-0002-7909-047X

Emilio Carral Vilariño profesor titular no Departamento de Bioloxía funcional da Universidade de Santiago de Compostela, no grupo de estudos dos sistemas culturais galego, luso, brasileiro e africanos de lingua portuguesa (GALABRA, GI-1811).

As súas investigacións céntranse no estudo dos procesos de contaminación, a reutilización dos refugallos de orixe agraria, a agro-ecoloxía e a conservación dos recursos medioambientais. En relación a GALABRA, os seus estudos oriéntanse cara o estudo dos sistemas eco-sociais en referencia aos sistemas ‘produtores/consumidores’ de alimentos e as súas relacións co turismo.

Entre as súas achegas bibliográficas máis destacadas inclúense as seguintes:

  • E. Carral; M. del Río; Z. López. Gastronomy and Tourism: Socioeconomic and Territorial Implications in Santiago de Compostela-Galiza (NW Spain). International Journal of Environmental Research and Public Health. 17 - 17, pp. 61 - 73. 2020;
  • Emilio Carral; Xoán Carlos Carreira (2018). Balance produción-consumo de alimentos na Galiza: aproximación dende a soberanía alimentar e a comercialización local. SÉMATA, Ciencias Sociais e Humanidades. 30, pp. 167 – 190;
  • Elías Torres, Marisa del Río, Emilio Carral, Felisa Rodríguez, Irene Pichel. A Cidade, O Camiño e Nós. Editora Andavira. ISBN 978-84-123076-4-1. Santiago de Compostela. pp. 172. 2020;
  • Xóan Carlos Carreira, Emilio Carral. O pequeno é grande. Agricultura familiar como alternativa: o caso galego. Através Editora. ISBN 978-84-87305-82-5. Santiago de Compostela. pp.269. 2014; ou
  • Tourism and Gastronomy in Santiago de Compostela (Galiza): A Case Study Under Polysystem Perspective in Relationship with Other System Analysis. Circuits in Motion. Polysystem Theory and the Analysis of Culture. Edited by David Souto, Aiora Sampedro and Jon Kortazar Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua. ISBN 978-84-1319-288-8. pp.182-191. Bilbao. 2021